Egy hústőke több célra is alkalmas, a tökéletes hamburger elkészítéséhez is. A szükséges eszközök nélkül bele se kezdjen az egyik legkedveltebb étel összeállításába.
A hamburger szaftos, omlós, formázott húspogácsája adja a népszerű étel lényegét. A jól átsütött húst körbe öleli az olvadt sajt és a friss ropogós zöldségek, az egészet pedig a friss zsemle koronázza meg.
A hamburger közel sem az a filléres gyorsétel, ami egykor volt. Az elkészítés módja, a felhasznált alapanyagok különleges és minőségi fogássá tudják tenni a hamburgert.
A vendéglátósok jól tudják, hogy a válogatott alapanyagokban rejlik az igazán lenyűgöző húsos étel titka. A hamburgerhús jelenti a kedvelt szendvics fő alkotóelemét. A hús minősége és a hamburgerpogácsa precíz elkészítése is összefügg a tökéletes eredménnyel.
Eszközök a hamburger készítéshez, sütéshez
Mielőtt a pogácsából hamburger alkotóelem lesz, a hozzávaló húst ki kell választani és fel kell dolgozni. Általában a legjobb marhahúsból áll a húspogácsa. A túl száraz hús elrontja az élményt, ezért a színhús és a szaftosabb hús megfelelő arányával kell dolgozni.
A hús feldolgozásának és formázásának munkájában segítenek az olyan berendezések, mint az ipari húsdaráló, a húsrost lazító gép vagy a húscsíkozó gép. Azokon a vendéglátó helyeken, ahol komolyan veszik a hamburger, mint minőségi fogás elkészítését, semmit nem hagynak ki.
A húst nem túl vastag és nem túl nagy szeletté kell formázni, ebben kiváló segítséget jelent a húspogácsa készítő gép használata. Ezzel meg lehet spórolni a kézzel történő alakítgatást.
A hamburger további előkészítését a hűtött rozsdamentes munkaasztalon lehet elvégezni. A zöldségekkel, a hússal való munka higiénikus és gyorsan elkészül, ha hiánytalan berendezés és megfelelő hőmérséklet áll a konyhai dolgozók rendelkezésére. A húspogácsa a rostlapon sül szaftosra, a sajt pedig olvadósra, ahonnan mehet egyenesen a zsemlébe.
Az igazán jó burger messze meghaladja a gyorséttermi színvonalat. Gazdag ízek, szaftos, de nem zsíros állag, frissesség jellemzi.