Mi kell a disznó feldolgozásához a kolbásztöltő gépen kívül?

A disznóvágás eszközei

Mi kell a disznó feldolgozásához a kolbásztöltő gépen kívül?

A kolbásztöltő gép és a többi berendezés segítségével a húsfeldolgozás ipari minőségű lesz. A disznóvágás legyen teljes élmény a résztvevők számára!

Ha tél, akkor itt a disznótor ideje

A téli hónapok hagyományosan a disznótor időszakát jelentik a vidéki településeken. Ez az esemény régen az élelmiszer utánpótlás fontos feltétele volt, ma főleg turisztikai látványosságként hirdetik. A városból érkezők közül sokan szívesen vesznek részt egy ilyen, autentikus falusi programon.

A disznóvágás több fázisból álló esemény, ami az állat levágásával kezdődik. Az állat szinte minden egyes részét fel lehet használni és fogyasztható finomságot készíteni belőle. Egy disznótorhoz elengedhetetlenül fontosak olyan specifikus eszközök, mint a hústőke, a kolbászkeverő gép, a húsbárd, nagy méretű fazekak vagy a vájlingok.

A kolbász a disznótor egyik fénypontja

A kések, fazekak mellett helyet kell biztosítani a komolyabb berendezéseknek, ilyen például az ipari húsdaráló. A húsfeldolgozáshoz már nem kell mindent kézzel csinálni, enélkül is meg lehet őrizni a program autentikus jellegét. Miközben fogy a pálinka, egyre halad a munka, a gépekkel gyorsabban készül a hurka és a kolbász is.

A két, alapvető darabnak számító berendezés a húsdaráló és a töltőgép. A forgalmazott gépek között többféle kapacitással és teljesítménnyel gyártott modellek is szerepelnek. Érdemes az alapján választani, hogy egy szezonban mennyit kell majd dolgoznia ezeknek a gépeknek.

Mennyi húst fognak feldolgozni a kiválasztott gépekkel?  Nem mindegy, hogy a darálás, töltés mennyi idő alatt készül el. A résztvevők és a készítők is jól járnak, ha a disznótoron nem kell egy-egy munkafázisnál túl sokáig időzni.

A minőségi alapanyagok, a reális kapacitás, a biztonságos kezelhetőség garantálja, hogy több szezonon keresztül megbízható módon történjen a húsdarálás vagy a kolbásztöltés. Az is számít, hogy milyen lesz a végeredmény, finom és jól összeáll, roppanós és megfelelő a textúrája is? Már csak friss kenyér kell és egy kis savanyúság!

Bejegyzés megosztása

Kapcsolódó bejegyzések