Üvegajtós hűtőben érvényesül a bor és megőrzi zamatát

Bor tárolás üvegajtós hűtőben

Üvegajtós hűtőben érvényesül a bor és megőrzi zamatát

Tárolja borait üvegajtós hűtőben, kínálja őket vonzó formában a vásárlóknak! A jó bor még nem minden, tudni kell eladni is!

A gondosan nevelt szőlőszemekből, lépésről lépésre előállított nemes ital a palackba zárás után fogyasztásra kész. Mielőtt megvásárolják és felbontják a bort, megfelelő körülmények között szabad tárolni a palackokat. Az előírt hűtési hőmérséklet hatással van arra, hogy az ital minél tovább meg tudja őrizni a palackozáskor jellemző zamatát, állagát és ízvilágát.

Az ideális hőmérséklet

A bor kényes a tárolásra, nem mindegy, hogy miben, hogyan, milyen körülmények között várakozik a fogyasztás pillanatáig. A túl alacsony és a túl magas hőmérséklet nem ideális, ahogyan a túlságosan nagy hőmérséklet ingadozás sem. A borban olyan kémiai reakciók indulnak be, amiknek következtében a bor vénül vagy éppen megreked az érése.

Az optimális tárolási hőmérséklet fajtánként változik, de elmondható, hogy általánosságban 7 és 17 Celsius fok között érzik jól magukat a palackozott borok. Ez változik, ha a közvetlen szervírozás előtt szeretnénk hűteni az italt, mert a kiöntést követően melegedni fog a pohárban, tehát kicsit hidegebb hűtő bizonyul majd ideálisnak. A habzó boronál a hidegen tartás arra is szolgál, hogy ne pattanjon ki a dugó az üvegből a túlnyomás hatására.

Üvegezett tárolás

Az üvegfelülettel kiegészített hűtők könnyen tisztítható, átláthatóságot biztosító tárolók, amiben a termék magára vonzza a vásárló tekintetét, érvényesül a palack, a címke dizánja is.

Az üvegezett hűtőben az eladó is jobban tud tájékozódni, könnyebb a termékek azonosítása, ajánlása, osztályozása is.

A hűtővitrin használatánál ügyelni kell arra, hogy ha a borokat kóstolóhoz, szervírozáshoz is tárolják, akkor külön kell az italokat csoportosítani hőmérséklet igény szerint. Minden hűtőben egyféle bor kapjon helyet.

A termékkínálatunk az üvegajtós hűtővitrinek és üvegajtós hűtők minőségi modelljeiből áll. A hűtést igénylő italok, üdítők, élelmiszerek számára többféle méretben, árban és teljesítményben is tudunk kínálni üzletberendezést. Keressen minket bizalommal, tegye fel kérdéseit a weboldalon szereplő elérhetőségek egyikén!

Bejegyzés megosztása

Kapcsolódó bejegyzések