• Központi szám: +36 (62) 256 530

    Kereskedelem: +36 (30) 912 9050

    Szerviz: +36 (30) 983 6793

A disznóvágásról bővebben: Mire van szükség a termékek előállításához?

 

A disznóvágásra mindig télen, a karácsony előtti, illetve a januári hideg napokban kerül sor. Itthon a parasztháztartások egyik legrégebbi és egyúttal legnépszerűbb hagyománya a házisertés levágása, a hús feldolgozása, és az ezután következő vacsora. A disznóvágás manapság nem nagyon tér a korábbi tradícióktól, a menet ugyanaz, viszont a felhasznált eszközök, a kések, bárdok, vágódeszkák már inkább a modern igényeket elégítik ki.

 

A tisztítás során az állat szőrzetét először forrázással vagy pörköléssel távolítják el, ezután a disznón fennmaradt szőrszálakat éles késekkel kaparják le, vagyis, már a kezdő műveletekhez is megfelelő élességű késekre van szükség, hiszen a fennmaradt szőrszálak visszataszítóak és nem is higiénikusak a hústermékekbe kerülve.

 

A disznóvágás után, amikor már a tisztítással és az egyéb előkészítési fázissal is megvannak a résztvevők, következik a bontás, melynek során szintén éles késekre, strapabíró vágódeszkákra és olyan, csontozásra alkalmas eszközökre, bárdokra van szükség, amikkel megfelelően előállíthatók a hústermékek.

 

Ha Ön is disznóvágásra készül, a szükséges eszközöket szerezze be kínálatunkból! Választékunkban az bárdoktól kezdve a hústőkéken át a vágólapokig mindent megtalálhat! A minőséget garantáljuk!

Nézet: 30 / 60 / Összes